hilcryhme-shunkashuto(four seasons)

 
aku suka lagu ni..hope u guyz enjoy it...
ni translation nye keyh..

We go out together to see colorful beauty scenery from season to season
by car, train, ship or plane, and spend lovely time to plan them on Sunday.
In the spring, we can go and see the cherry blossoms, and drink the toast under the
cherry trees in full bloom.
Endless peach color over our heads is like a fantasy.
In the summer, we can have a barbecue in the blazing sun.
And in the evening, fireworks are set off from somewhere.
In the autumn, colored mountains grab our eyes.
In the winter, snow changes their color to white.
I want to be with you always during every season.
Spring, summer, autumn and winter.
*In next spring, where shall we go?
In next summer, where shall we go?
Cherry blossoms in the spring and the summer sea,
I want to see with you, I want to be with you.
In next autumn, where shall we go?
In next winter, where shall we go?
Autumn leaves and the snow in the winter,
I want to see with you, I want to be with you.
There are lots of memories of us.
They flash across my mind when I look out the window.
Sometimes we have quarrel, scars from it are also precious memory
and the pieces of a jigsaw puzzle.
My affection for you gets deeper as the months go by.
“Please be in my side forever”
Now, we make vows, I never forget, and I will remember
when I hear the song of cicadas.
I caused lots of anxieties and made you cry
I’m sorry.
How long time passed since then?
We cried our eyes out together before dawn that morning
The church bells ring as if it wraps every scar and tear.
We can share pleasure and divide sorrow.
We commit ourselves to do so.
And shall we go and look for beautiful scenery.
Let’s find the scenery only for us
Spring, summer, autumn and winter.
* repeat
Of course, we can sometimes mile away at home.
We can wrap ourselves together in a blanket and spend time
playfully until we are satisfied.
When we are satisfied, we can plan to go out again.
Where shall we go today? Look, the blue sky goes on beyond a hill.
New car navigation system led us go out everywhere and
could visit lots of places.
When our child are born someday, I should bring them the place
where we made vows, and celebrated our love at the end of that summer.

Hangout!


Yezza...lama aku xupdate blog aku yang kdang2 sdeyh gila aku tengokkan...
Hari ni hari yang panjang tapi tapi 'fun' jumpe kawan2 aku yang lama aku tinggalkan haha,takde la..lama xjumpa...
Hariku bermula dengan bangun lewat di pagi hari...aku nak ikutkan nak pergi buat passport hari ni..tapi fikir semula..baik aku buat esok je..xpasal2 rushing je nnt..ssahkan badan...
siap2 kan apa yg patut sebelum menapak keluar...
perjalanan yang jauh ke kota yang ada masai...
jumpa la seorang sahabat rapat aku ni liez namanya...dan juga sahabat rapatnya nath...yg kedua2nya..cute2 belake...tapi da berpunya haha...
plan nye nak 'hangout' tapi xla terperinci..
bila da bersatu semuanya..
perotku keroncong dan terus memikirkan mana la aku nak pergi mengisi perutku...
last2 pening dengan dua org Pasir Gudang xtahu mana makanannya lazat..makan saja di Im Lovin It...McD..
selepas selesai melantak..buntu pula nak pergi mana...last2 pergi ke Jusco...
so ble ke sana...berjalan2 sambil melihat barang2...
selepas buntu..kte makan seketika di Secret Recipe...
dan kemudiannya ke Tasik Layang-layang yang xpernah ke kunjungi...
banyak la info keluar dan masuk antara kita haha..ad perkara baru ku tahu seperti.
1.Blu Water tempat seperti aquaria?(perlu dikaji)
2.taman tasik yang baru pertama kali kukunjungi.
3.perkataan berry2..
4.lagu kau dan aku xbez...haha...
5.jangan la amik gambar waktu senja..amat sshkan diri haha..
then after dat aku pergi dinner dengan sis aku yang lama aku xjumpa..
banyak la kisah lama dan kisah yang baru dishare...
janji dengannya 3malam dinner berturut..
banyak lagi nak dibualkan...
next time g karaoke lak kot haha...
tapi penat jua la drive...
adesh..sampai rumah sempat update blog lak tu hee...
nwayz..it was a very exciting day...
happy for me..thx guyz for the time n leisure...hee..
hav fun guyz!

Sakit..


©2009-2010 =Alephunky




Cinta?SAKIT?HATI?GEMBIRA?RINDU?SAYANG?BENCI?MARAH?
Semua insan akan merasa cinta.
Cuma masa bila ketika adalah ketentuannya.
Jodoh pertemuan perancangnya.
Perkataan-perkataan di atas seperti air yang sentiasa bersentuhan tanpa membiarkan mereka terpisah antara satu sama lain.
Cinta itu buta.
Dari mata jatuh ke hati sehingga hati menipu diri sendiri terus menutup pemikiran yang boleh diterima akal. Pada mula cinta bersemi akan adanya rasa sayang dan gembira. Bila lama tidak bersua rindu menjelma. Bayangan orang tercinta terpahat di minda tidak mungkin dipadamkan. Tapi adakah orang yang dicintai turut sama menikmati perasaan itu? Adakah beliau memahami anda dalam semua yang anda dalami?
Cinta sejati seakan hingga ke jinjang pelamin
Berlaku setia tanpa mahu menyakitinya
Berasa sayang tak lekang menyampaikan kasih kepadanya
Senyuman terukir sentiasa diinginkan untuk dilihat di potret wajahnya.
Tidak sedikit pun mahu titisan airmata turun dari mahligai penglihatannya.
Semuanya akan menjadi sia-sia andai kata ia hanya bertepuk sebelah tangan. Kata orang memilih itu tidak begitu elok. Tapi ia akan membantu di masa hadapan. Pastikan cinta yang anda pilih akan berlaku sama terhadapnya. Lihat usahanya menambah bara api yang indah. Semoga cinta akan bersemi dengan hebatnya harap bahagia sentiasa.

The Scientist

The Scientist....is the song title....its been played in my head over and over again..
i dunno why but its still there for a few weeks....hek2...nwayz..enjoy diz song...by Coldplay..
cool band that can express emotions through their song...



Come up to meet ya, tell you I'm sorry
You don't know how lovely you are
I had to find you, tell you I need ya
And tell you I set you apart
Tell me your secrets, and nurse me your questions
Oh lets go back to the start
Running in circles, coming in tails
Heads on a science apart

Nobody said it was easy
It's such a shame for us to part
Nobody said it was easy
No one ever said it would be this hard
Oh take me back to the start

I was just guessing at numbers and figures
Pulling the puzzles apart
Questions of science, science and progress
Do not speak as loud as my heart
And tell me you love me, come back and haunt me
Oh and I rush to the start
Running in circles, chasing tails
Coming back as we are

Nobody said it was easy
Oh it's such a shame for us to part
Nobody said it was easy
No one ever said it would be so hard
I'm going back to the start

Ooooohhhhhhh [x4]

kad raya dari bloggers

thx to butterfly..!selamat hari raya!

Lame xupdate

8:39 AM by Aku ian 4 comments
Wah! dah lme aku xmengemaskini blog aku....mggu lepas..n mggu ny mmg pnoh dgn test,quiz and assgment submission..da nak raye mula la nk menganggu kelancaran otak ni...tapi alhamdulillah sme dah ok...kondisi aku boleh dikatakan stabil wat masa ny...
AKU da smpai kat rumah aku..kat jb..1stly..aku egat nak lepaskan rindu...
kat kucing2 aku...
diowang da macam adik-adik aku..temankan aku ble aku sorg2 kat rumah....
tapi..
tapi..
hurm..egat balik pun da buat aku sedih..
aku teringat lagi papa aku cakap...
"jerry hilang..papa lepaskan diorang masa tengah hari..tengok2 tinggal tom je...jerry da hilang"
aku tergamam seketika....
rindu aku agaknya sampai bila2 kat jerry....
kat mana la ko sekarang....
tom pun keseorangan je ny.bila tiada ko...
kesian aku tengok tom kekadang...
hurm..tapi nak buat camne...harap2 jerry dapat jumpa jalan balik..
aku cari pun xterjumpa kau...
...
...
....
...
anywayz....aku ada buat beberapa perubahan sebelum raya ni...
aku dah setup lek rambut aku yang serabai uh..sekarang dah nampak teratur sket hek2...


and aku egat nak pkai contact lense raya ni.
1st time pakai ni...
esok dapat la kot.hee...
apa pun aku nak ucapkan selamat hari raya!
kalau2 aku terlupa nak ucapkan..
maaf zahir dan batin...

coklat perang hitam
wajah putih comel
rindu sedang dipendam
kau masih tiada pangkal
jauh dari rumah
tinggalkan abang kau
dia bermain seorang
dan rindu ada di tuan kau
mana kau hilang
tiada aku tahu
tapi kau sentiasa ada..
dalam hati ku..

Jiwa Pemburu DalamKu

Hari ini...
seperti mana hari-hari biasa...
aku masih dalam hidupku...
menanti langkah seterusnya..
dan lihat apa yang akan berlaku....

Selepas ini..
aku cuma buat yang terbaik..
dan lakukan apa yang aku rasa..
elok dalam logik minda ku...
cuma tuhan yang tahu seterusnya apa yang berlaku..

Hari ini..
mungkin aku gembira..
tidak tahu apa-apa..
tentang perasaan seseorang...
cuma dapat positifkan minda..
untuk menyenangkan hati...

Selepas ini..
aku akan terus memburunya.
cuba untuk menjadi pemburu terhandal.
untuk menumpaskan...
apa yang aku rasa sungguh istimewa...
tapi masih lagi..
hanya tuhan yang tahu seterusnya apa yang berlaku..

Salam semua!

trimas..coz sudi lawat blog aku yang xseberapa ny...aku cuma..luahkan apa
yang terdetik di minda ini..dan apa yang ingin keluar dari mulut aku
ini....silakan..harap anda semua..gembira dan sihat sentiasa ;D peace!

Disclaimer

This blog does not store any file on its server. Files of movie, software, pictures and any types of graphic form that being posted in this blog are indexed links from other sites and only for personal purpose.For download-able form of files/software/etc, its just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agree with this term as clicking the download button.The pictures are not copyrighted as the date taken from search engines or other sites and the pictures and graphics form are not for commercial use without any personal gaining.